Welkom

 

Als je van hout houdt, er iets van wilt maken...

...een meubel, een 'object', een reparatie van iets dierbaars. Daarvoor biedt Atelier Taxus graag gelegenheid en alle middelen en begeleiding die verder nodig zijn. Het atelier wil een plaats zijn waar je jezelf kunt uitdrukken in hout. Voor de één om het ambachtelijke aspect, voor de ander om in dit geweldige materiaal zijn creativiteit de vrije loop te laten.

Ervaring is niet nodig; die komt vanzelf. Motivatie volstaat. Wees er echter wel op voorbereid dat het wel eens heel leuk kan gaan worden. Het is immers een bijzondere ervaring om iets in hout te maken waarvan je vervolgens tot in lengte van jaren plezier hebt, en wat ook nog eens jouw signatuur draagt.

Als je denkt dat je daar niet handig genoeg voor bent, laat me je dan geruststellen. Samen zoeken we naar de werkwijze en gereedschapskeuze die bij je past. In de praktijk blijkt iedereen dan mooie dingen te kunnen maken, op zijn eigen wijze.

Als vanzelf laat je op je dag of avond al het andere even los en in de onbevangen sfeer van de werkplaats, in het gezelschap van gelijkgestemden, kun je jezelf hervinden als dat nodig is. Als je niet oppast ga je als een ander mens de deur weer uit.

In de huidige tijd is het niet makkelijk om tot rust, tot jezelf te komen. In het atelier gebeurt dat vanzelf, op een natuurlijke manier. Hier staat de tijd even stil, zogezegd. De hele entourage draagt daar ook toe bij, evenals de omgeving.